Kyckling ris och buljong
Du behöver;
Ris för 3-4 port
Två Kycklingfiléer
1 Morotm
1 normalstor Palsternacka
Ca 1dl rotselleri Rotselleri
1/2 paprika
1 schalotten lök
1 vitlöksklyfta
1liten bit ingefära
Ca 1 cm röd chili
I kycklingbuljong tärning
1/2 l vatten
Paprikapulver
Salt och peppar för smaksättning
1msk olja att steka i
Koka riset. Koka upp buljongen i vattnet. Riv vitlöken, ingefäran och chilin ned i buljongen och stäng av värmen. Skär upp och stek kycklingen i salt, peppar och paprika krydda. Hacka alla rotfrukter/grönsaker smått och stek dem i olja.
Servera ex som på bild:)
Ris för 3-4 port
Två Kycklingfiléer
1 Morotm
1 normalstor Palsternacka
Ca 1dl rotselleri Rotselleri
1/2 paprika
1 schalotten lök
1 vitlöksklyfta
1liten bit ingefära
Ca 1 cm röd chili
I kycklingbuljong tärning
1/2 l vatten
Paprikapulver
Salt och peppar för smaksättning
1msk olja att steka i
Koka riset. Koka upp buljongen i vattnet. Riv vitlöken, ingefäran och chilin ned i buljongen och stäng av värmen. Skär upp och stek kycklingen i salt, peppar och paprika krydda. Hacka alla rotfrukter/grönsaker smått och stek dem i olja.
Servera ex som på bild:)
Kommentarer
Trackback