ljus i höstmörkret

ungarna å jag har pysslat:)

fågelmat till mellis?

mina föräldrar kom över med en nöt- och fröblandning de kallar "fågelmat" idag! riktigt mumsigt snack som ungarna och vi vuxna älskar:)

då och nu

blir chockad när jag ser mig själv från förr jämfört med nu! galet

Precis så!


armträning

idag fick armarna en omgång! med darrande fingrar skriver jag detta;)

nu lite kvällsläsning!


Mammafitness

för några dagar sen va mina bilder uppe hos Mammafitness.se kände mig så stolt och glad!


bild!

bilden på gymmet kom inte med;)





utegym

hittade ett gulligt utegym när vi va över hos tjejernas farbror på lunch:)

Medeltidsmat

 
 
 
 
Vi var på medeltidsveckan i somras, och då följde jag inte mina vanliga middagsplaner;) istället åt jag sånt här! så gott:)
 

catwalk!

jag fick äran att gå modell för ergobaby i helgen på underbarabarn mässan:) var superpirrigt!


Kyckling ris och buljong

Du behöver;
Ris för 3-4 port
Två Kycklingfiléer
1 Morotm
1 normalstor Palsternacka
Ca 1dl rotselleri Rotselleri
1/2 paprika
1 schalotten lök
1 vitlöksklyfta
1liten bit ingefära
Ca 1 cm röd chili
I kycklingbuljong tärning
1/2 l vatten
Paprikapulver
Salt och peppar för smaksättning
1msk olja att steka i

Koka riset. Koka upp buljongen i vattnet. Riv vitlöken, ingefäran och chilin ned i buljongen och stäng av värmen. Skär upp och stek kycklingen i salt, peppar och paprika krydda. Hacka alla rotfrukter/grönsaker smått och stek dem i olja.

Servera ex som på bild:)


god morgon världen:)


Durum vitlökssnurror recept:)

Du behöver;
  • 1 pkt/ påse KronJäst för matbröd 
  • 5 dl Vatten 
  • 6 dl Vetemjöl 
  • 6 dl fullkorns durumvetemjöl
  • 2 tsk Salt 
  • Fyllning 100 g Smör, rumstemparerat 
  • 2 st Vitlöksklyftor, rör ihop smör och pressad vitlök. 

Topping

  • Flingsalt

Hur gör jag?

1. Sätt ugnen på 230°.
2. Smula ett paket jäst i 37° vatten. Lös upp jästen fullständigt.
3. Tillsätt salt, olja och mjöl.
4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter.
5. Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 60x35 cm.
6. Bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.
7. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär upp i ca 3 cm tjocka bitar.
8. Sätt av snäckorna på pappersklädda plåt och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
9. Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.
10. Sätt in i mitten av ugnen och baka i ca 8-10 minuter.


middagen

Broccolisoppa med durum vitlökssnurror
Superenkel broccolisoppa
du behöver:
1 liter vatten
2 grönsaksbuljong tärningar
4 potatisar
broccoli (glömde mäta, hällde i på måfå..)
2 vitlöksklyftor
peppar
n
Koka potatisen buljongen och kryddorna tills potatisen är mjuk. tillsätt resten av ingridienserna. mixa och njut:)

ev. lite grädde i slutet

Vilodag

I mitt nya träningsschema har jag hela 3 vilodagar! det är hårdare pass så jag förstår att man måste vila, men jag blir nästan lite... hysterisk. haha känns som att jag inte har något att göra!