ljus i höstmörkret


fågelmat till mellis?

då och nu

Precis så!

armträning

Mammafitness

bild!


utegym
Medeltidsmat



Vi var på medeltidsveckan i somras, och då följde jag inte mina vanliga middagsplaner;) istället åt jag sånt här! så gott:)
catwalk!

Kyckling ris och buljong
Du behöver;
Ris för 3-4 port
Två Kycklingfiléer
1 Morotm
1 normalstor Palsternacka
Ca 1dl rotselleri Rotselleri
1/2 paprika
1 schalotten lök
1 vitlöksklyfta
1liten bit ingefära
Ca 1 cm röd chili
I kycklingbuljong tärning
1/2 l vatten
Paprikapulver
Salt och peppar för smaksättning
1msk olja att steka i
Koka riset. Koka upp buljongen i vattnet. Riv vitlöken, ingefäran och chilin ned i buljongen och stäng av värmen. Skär upp och stek kycklingen i salt, peppar och paprika krydda. Hacka alla rotfrukter/grönsaker smått och stek dem i olja.
Servera ex som på bild:)
Ris för 3-4 port
Två Kycklingfiléer
1 Morotm
1 normalstor Palsternacka
Ca 1dl rotselleri Rotselleri
1/2 paprika
1 schalotten lök
1 vitlöksklyfta
1liten bit ingefära
Ca 1 cm röd chili
I kycklingbuljong tärning
1/2 l vatten
Paprikapulver
Salt och peppar för smaksättning
1msk olja att steka i
Koka riset. Koka upp buljongen i vattnet. Riv vitlöken, ingefäran och chilin ned i buljongen och stäng av värmen. Skär upp och stek kycklingen i salt, peppar och paprika krydda. Hacka alla rotfrukter/grönsaker smått och stek dem i olja.
Servera ex som på bild:)
god morgon världen:)
Durum vitlökssnurror recept:)
Du behöver;
- 1 pkt/ påse KronJäst för matbröd
- 5 dl Vatten
- 6 dl Vetemjöl
- 6 dl fullkorns durumvetemjöl
- 2 tsk Salt
- Fyllning 100 g Smör, rumstemparerat
- 2 st Vitlöksklyftor, rör ihop smör och pressad vitlök.
Topping
- Flingsalt

Hur gör jag?
1. Sätt ugnen på 230°.
2. Smula ett paket jäst i 37° vatten. Lös upp jästen fullständigt.
3. Tillsätt salt, olja och mjöl.
4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter.
5. Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 60x35 cm.
6. Bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.
7. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär upp i ca 3 cm tjocka bitar.
8. Sätt av snäckorna på pappersklädda plåt och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
9. Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.
10. Sätt in i mitten av ugnen och baka i ca 8-10 minuter.
middagen

du behöver:
1 liter vatten
2 grönsaksbuljong tärningar
4 potatisar
broccoli (glömde mäta, hällde i på måfå..)
2 vitlöksklyftor
peppar
n
Koka potatisen buljongen och kryddorna tills potatisen är mjuk. tillsätt resten av ingridienserna. mixa och njut:)
ev. lite grädde i slutet
Vilodag
I mitt nya träningsschema har jag hela 3 vilodagar! det är hårdare pass så jag förstår att man måste vila, men jag blir nästan lite... hysterisk. haha känns som att jag inte har något att göra!
